Recept

Celerovofenyklový salát s hrozny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 27254
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

400 g Celer bulvový
1 stroužek Česnek
40 ml Citronová šťáva
2 ks Fenykl čerstvý
300 g Hroznové víno
2 dl Jogurt nízkotučný
30 g Kopr čerstvý
40 ml Majonéza
200 g Mrkev kořen
5 ml Olej salátový
3 g Pepř černý mletý
30 g Sezam - semena
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 187kJ
10% Sacharidy 35 g
172% Tuky 129 g
35% Sodík 708 mg
13% Bílkoviny 7 g

Celerovofenyklový salát s hrozny postup přípravy receptu:

1

Fenykl očistíme, odkrojíme nať, bulvu přepůlíme a nakrájíme na tenké plátky, které ihned zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí. Mrkev a celer oloupeme a nastrouháme na struhadle. Hroznové víno omyjeme, osušíme, kuličky rozpůlíme a vydlabeme zrníčka. Všechno nasypeme do velké mísy, osolíme, opepříme, promícháme, zakryjeme utěrkou a vložíme do ledničky na 30 minut zchladit. Mezitím si připravíme dresink - v misce smícháme jogurt, majonézu, prolisovaný česnek a sezamová semínka, na závěr zakápneme olejem a důkladně promícháme. Salát servírujeme na míse zalitý dresinkem a ozdobený snítkou kopru.

Poznámka

+30 minut na odležení

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept