Celerovofenyklový salát s hrozny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerovofenyklový salát s hrozny
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 27254 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
400 g | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
40 ml | Citronová šťáva |
2 ks | Fenykl čerstvý |
300 g | Hroznové víno |
2 dl | Jogurt nízkotučný |
30 g | Kopr čerstvý |
40 ml | Majonéza |
200 g | Mrkev kořen |
5 ml | Olej salátový |
3 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sezam - semena |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 3,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Citronová šťáva, Fenykl čerstvý, Hroznové víno, Jogurt nízkotučný, Kopr čerstvý, Majonéza, Sezam - semena, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej salátový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerovofenyklový salát s hrozny postup přípravy receptu:
1 | Fenykl očistíme, odkrojíme nať, bulvu přepůlíme a nakrájíme na tenké plátky, které ihned zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí. Mrkev a celer oloupeme a nastrouháme na struhadle. Hroznové víno omyjeme, osušíme, kuličky rozpůlíme a vydlabeme zrníčka. Všechno nasypeme do velké mísy, osolíme, opepříme, promícháme, zakryjeme utěrkou a vložíme do ledničky na 30 minut zchladit. Mezitím si připravíme dresink - v misce smícháme jogurt, majonézu, prolisovaný česnek a sezamová semínka, na závěr zakápneme olejem a důkladně promícháme. Salát servírujeme na míse zalitý dresinkem a ozdobený snítkou kopru. |
Poznámka
+30 minut na odležení