Recept

Roláda ze skopového hřbetu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 27255

Ingredience

3 polévková lžíce Hořčice
3 špetka Majoránka
3 ks Okurky nakládané
50 ml Olej rostlinný
3 špetka Saturejka
1200 g Skopový hřbet
50 g Slanina vepřová
30 g Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
10 g Řeřicha

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 673 kcal
Kilojoule 2 814kJ
2% Sacharidy 9 g
65% Tuky 49 g
125% Sodík 3 g
81% Bílkoviny 46 g

Roláda ze skopového hřbetu postup přípravy receptu:

1

Vykoštěné maso zbavíme loje a rozřízneme tak, aby vznikl plát. Osolíme, potřeme hořčicí, posypeme saturejkou a majoránkou. Uvařeným vejcím seřízneme špičky a položíme je na okraj masa seříznutými špičkami k sobě, budou tvořit střed rolády. Dvě syrová vejce rozkvedláme, přimícháme hořčici, nadrobno pokrájenou slaninu, zahustíme strouhankou a touto směsí plát masa potřeme. Poklademe plátky kyselých okurek, posypeme ještě nasekanou řeřichou, maso zavineme do rolády a převážeme provázkem. Nejdříve na rozpáleném oleji opečeme kolem dokola, přendáme do pekáčku, podlijeme troškou vody a dopečeme hodinu a půl. Občas podléváme vodou a poléváme vypečeným tukem.

2

Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na porce a podáváme s bramborem nebo jen s chlebem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept