Recept

Salát z kuřecích jater se šalvějí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 27256

Ingredience

200 g Cibule
80 ml Citronová šťáva
2 ks Jablka
500 g Játra kuřecí
40 g Máslo čerstvé
50 ml Olej olivový
3 g Pepř bílý
0,5 ks Salát ledový
6 g Sůl
50 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 455 kcal
Kilojoule 1 902kJ
8% Sacharidy 30 g
38% Tuky 29 g
34% Sodík 682 mg
42% Bílkoviny 24 g

Salát z kuřecích jater se šalvějí postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, zakapeme citronem, posypeme lžičkou soli a necháme pustit šťávu. Kuřecí játra orestujeme na másle asi 6 minut, postupně k nim přisypeme posekanou šalvěj a ještě 4 minuty smažíme. Necháme na prkénku vychladnout, nakrájíme na nudličky. Mezitím omyjeme jablka, zbavíme je jádřinců, nakrájíme na osminky, zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí. Listy ledového salátu roztrháme na menší kusy a dáme do mísy, kam postupně přidáme kousky jater, jablka a zcezenou cibuli, jen lehce promícháme, aby se salát nepomačkal. Do výpeku po játrech přidáme šťávu, kterou pustila cibule, olej a krátce povaříme. Osolíme, opepříme a ještě teplé nalijeme na salát v míse. Podáváme s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept