Roláda ze skopového hřbetu s kabanosem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda ze skopového hřbetu s kabanosem
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 27257 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Bramborová kaše |
15 g | Celer - nať |
8 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
20 g | Cibulka jarní |
200 g | Kabanos |
20 g | Mandle |
20 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
15 g | Petržel kudrnka |
600 g | Skopový hřbet |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 472,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 321,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Mandle, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Kabanos, Máslo čerstvé, Petržel kudrnka, Skopový hřbet mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda ze skopového hřbetu s kabanosem postup přípravy receptu:
1 | Vykoštěné maso zbavíme loje a nařízneme tak, aby vznikl plát. Maso osolíme, opaprikujeme a bohatě posypeme posekanou celerovou natí, petrželkou i jarní cibulkou. Kabanos oloupeme a položíme na okraj masa, bude tvořit střed rolády. Do kabanosu nařízneme menší dírky, vkládáme střídavě mandli a plátek česneku. Maso zavineme, převážeme nití a na pánvi v rozpáleném oleji opečeme kolem dokola. Přendáme do pekáčku, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, podlijeme vodou, maso pomažeme máslem a pečeme v troubě 90 minut. |
2 | Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší. |
Poznámka
Servírujeme teplé.