Skopové maso na majoránce s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové maso na majoránce s rajčaty
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27258 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
15 g | Celer - nať |
4 stroužek | Česnek |
1 krajíc | Chléb konzumní |
100 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Majoránka |
20 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Pažitka |
10 g | Petržel kudrnka |
3 ks | Rajčata |
2 špetka | Saturejka |
600 g | Skopové maso přední |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny vařené (průměr) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 159,0mg |
Draslík | 712,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Pažitka, Rajčata, Saturejka, Sůl, Těstoviny vařené (průměr) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel kudrnka, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové maso na majoránce s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Maso vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, osolíme a vaříme 30 minut. Přidáme nadrobno nakrájená rajčata, cibuli, kůrku chleba, ochutíme saturejkou, posekanou celerovou natí, petrželkou a pažitkou. Mouku rozmícháme ve vodě a přilijeme k masu. Dusíme dalších 20 minut. Maso vyndáme, naporcujeme, šťávu dochutíme prolisovaným česnekem, vrchovatou lžící majoránky a kouskem másla. Povaříme ještě chvilku a odstavíme. |
2 | Maso vložíme zpět, necháme prohřát a podáváme s vařenými těstovinami. |