Skopové maso na bylinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové maso na bylinkách
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 27259 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 g | Bazalka |
400 g | Brambory vařené |
2 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
20 g | Libeček |
1 polévková lžíce | Majoránka |
20 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
5 g | Rozmarýn čerstvý |
600 g | Skopové maso přední |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 126,0mg |
Draslík | 856,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory vařené, Česnek, Cibule, Majoránka, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové maso na bylinkách postup přípravy receptu:
1 | Maso rozdělíme na 4 kousky, vložíme do hrnce, osolíme, opepříme, zalijeme vodou, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, posekaný libeček a povaříme 30 minut. Nyní vlijeme mouku rozmíchanou v trošce vody, přisypeme posekaný rozmarýn, prolisovaný česnek, 1 lžíci majoránky a bazalku. Omastíme kouskem másla a dusíme dalších 25-30 minut. |
2 | Podáváme s vařeným bramborem a porce na talíři posypeme posekanou petrželkou. |