Skopové maso s tuřínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové maso s tuřínem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 27261 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 ml | Bešamel |
6 stroužek | Česnek |
3 špetka | Kmín drcený |
10 g | Libeček |
60 g | Sádlo škvařené |
2 špetka | Saturejka |
600 g | Skopová plec |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny vařené (průměr) |
600 g | Tuřín |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 35,9mg |
Draslík | 118,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Česnek, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Saturejka, Sůl, Těstoviny vařené (průměr), Tuřín mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové maso s tuřínem postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostičky, bylinky posekáme, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme česnek, zpěníme a přidáme kostky masa. Promícháme, trochu opečeme, osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a dusíme 30 minut. Nyní přisypeme očištěný a na kostičky nakrájený tuřín, ochutíme libečkem, saturejkou, zalijeme bešamelem a dusíme dalších 30 minut. Hustotu šťávy upravujeme podléváním vodou. |
3 | Hotový pokrm podáváme s vařenými těstovinami. |