Skopové maso v kapustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové maso v kapustě
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 27262 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
500 g | Kapusta hlávková |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Majoránka |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Olej rostlinný |
15 g | Pažitka |
400 g | Rýže dušená |
600 g | Skopová plec |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 702,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 158,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kapusta hlávková, Kmín drcený, Majoránka, Olej rostlinný, Pažitka, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Skopové maso v kapustě postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky, osolíme, okmínujeme a lehce posypeme moukou. V hrnci rozpálíme olej, přisypeme kostky masa, zprudka opečeme. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a osmahneme s masem. Podlijeme vodou a dusíme 40 minut. Nyní vsypeme do hrnce nahrubo nakrájenou kapustu, prolisovaný česnek, majoránku, dusíme dalších 20 minut. Podléváme podle potřeby. |
2 | Hotový pokrm posypeme posekanou pažitkou a podáváme nejlépe s dušenou rýží. |