Skopové maso s kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové maso s kysaným zelím
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27263 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Bramborové noky |
200 g | Cibule |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
10 g | Libeček |
1 kávová lžička | Majoránka |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
600 g | Skopová plec |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Zakysaná smetana |
300 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 538,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Majoránka, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Zakysaná smetana, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborové noky, Libeček, Mouka pšeničná hladká T 650, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové maso s kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, česnek prolisujeme. |
2 | Do hrnce nasypeme slaninu, zahřejeme a jakmile pustí tuk, přisypeme cibuli, orestujeme, přidáme maso, promícháme, chvíli smažíme, posypeme mletou paprikou, jakmile se v tuku rozpustí podlijeme trochou vody. Dusíme 40 minut. Nyní přidáme okapané zelí, ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme k masu. Ochutíme solí, kmínem, majoránkou, libečkem a dusíme ještě 20 minut. |
3 | Podáváme nejlépe s bramborovými noky. |