Recept

Skopové maso na jihomoravský způsob

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 27268

Ingredience

1 ks Bobkový list
400 g Brambory
25 g Celer - nať
1 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
5 ks Nové koření celé
400 g Paprika červená
200 g Rajčata
50 g Salám jemný
500 g Skopová plec
50 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 613 kcal
Kilojoule 2 563kJ
7% Sacharidy 24 g
65% Tuky 48 g
31% Sodík 625 mg
35% Bílkoviny 20 g

Skopové maso na jihomoravský způsob postup přípravy receptu:

1

Skopové maso bez loje nakrájíme na menší kousky, cibuli na kolečka, papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky, rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na plátky, brambory a salám také na plátky, slaninu na nudličky, celerovou nať posekáme.

2

Pekáček vymažeme máslem, na dno položíme slaninu, na ni salám a brambory, potom rajčata, cibuli a papriky. Nyní poklademe kousky masa a další vrstvou budou opět brambory a zelenina. Posypeme celerovou natí, zalijeme troškou slané vody, na okraj zapíchneme bobkový list a 5 kuliček nového koření. Pečeme v troubě přibližně hodinu.

3

Hotový pokrm naporcujeme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept