Kuřecí játra v kečupové směsi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí játra v kečupové směsi
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2727 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
300 g | Játra kuřecí |
5 polévková lžíce | Kečup |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 279,0mg |
Draslík | 230,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra kuřecí, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí játra v kečupové směsi postup přípravy receptu:
1 | Játra očistíme, nakrájíme a osmahneme na oleji. Poté osolíme a opepříme a přendáme do zahřáté nádoby. |
2 | Do pánve přilijeme olej, osmahneme cibuli, přidáme nakrájený česnek, nakrájenou šunku a kečup. |
3 | Pokud je třeba přidáme trochu vařící vody a necháme směs povařit. Játra na talíři polijeme kečupovou směsí a podáváme. |