Skopová vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová vejce
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 27271 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb konzumní |
2 polévková lžíce | Hořčice |
100 g | Játra vepřová |
2 špetka | Kmín drcený |
50 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Mléko polotučné |
4 ks | Okurky nakládané |
20 g | Řeřicha |
500 g | Skopové maso přední |
50 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 252,8mg |
Draslík | 598,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Játra vepřová, Kmín drcený, Okurky nakládané, Řeřicha, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Hořčice, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová vejce postup přípravy receptu:
1 | Skopové maso a játra nakrájíme nahrubo, osolíme, okmínujeme, přidáme prolisovaný česnek, řeřichu, vše umeleme na masovém strojku. Můžeme i dvakrát. Přimícháme mlékem navlhčenou strouhanku, vejce a vypracujeme těsto. Z těsta tvoříme koule velikosti vajec, které vyskládáme do máslem vymazaného pekáčku. Trochu podlijeme vodou a pečeme 30 minut. |
2 | Hotový pokrm nejlépe chutná s hořčicí, kyselou okurkou a chlebem. Můžeme však podávat i s bramborem nebo s bramborovým knedlíkem. V tom případě pokrm na talíři ještě posypeme osmaženou cibulkou. |