Tvarohová štola - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohová štola
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 27272 |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
50 g | Hrozinky |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
300 g | Máslo čerstvé |
600 g | Mouka polohrubá |
100 g | Ořechy vlašské |
6 polévková lžíce | Rum |
250 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 85,1mg |
Draslík | 282,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Hrozinky, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Rum, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohová štola postup přípravy receptu:
1 | 250 g másla, cukr, 2 vejce, 2 lžíce rumu a měkký tvaroh utřeme ve šlehači. |
2 | Na vál vsypeme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme utřenou směs, vypracujeme těsto. Vmícháme do něj omyté hrozinky a nahrubo nasekané ořechy. |
3 | Z těsta vytvarujeme 2 štoly, vložíme je na plech vyložený alobalem, který jsme potřeli máslem. |
4 | Ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 40 minut. |
5 | Upečené, horké štoly potřeme zbylým máslem, pokapeme rumem a pocukrujeme moučkovým cukrem. |