Skopové mleté maso s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové mleté maso s vejci
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 27273 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb konzumní |
15 g | Petržel kudrnka |
400 g | Rajčata |
2 špetka | Saturejka |
400 g | Skopové maso přední |
1 kávová lžička | Sůl |
2 špetka | Tymián čerstvý |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 264,0mg |
Draslík | 645,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rajčata, Saturejka, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Petržel kudrnka, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové mleté maso s vejci postup přípravy receptu:
1 | Skopové maso osolíme, posypeme tymiánem, saturejkou, přidáme prolisovaný česnek, umeleme na masovém strojku. Nejlépe dvakrát. Maso vložíme do rozehřáté pánve a smažíme za stálého míchání asi 10 minut, dokud se maso nerozdrolí a mírně neorestuje. Nyní přisypeme nadrobno pokrájená rajčata, podusíme pár minut, vmícháme vejce, promícháme a necháme ztuhnout. |
2 | Hotový pokrm podáváme s chlebem. Můžeme posypat posekanou petrželkou. |