Cuketový perník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cuketový perník
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 27278 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
600 g | Cuketa |
180 g | Cukr krupice |
1 hrst | Hrozinky |
1 polévková lžíce | Kakao - prášek |
2 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
125 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 hrst | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 113,1mg |
Draslík | 521,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Cukr krupice, Hrozinky, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cuketový perník postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme máslo s cukrem a vejci. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořici, mleté ořechy, omyté hrozinky a kakao. Vše promícháme. |
2 | Cukety oloupeme, nastrouháme a vmícháme do těsta. |
3 | Těsto vlijeme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. |