Šunka z králičího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunka z králičího masa
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 27279 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1100 g | Králičí maso |
30 g | Sůl |
1 ks | Vepřová střeva tenká |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 78,1mg |
Draslík | 365,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Králičí maso, Sůl, Vepřová střeva tenká, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Šunka z králičího masa postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a vykostěné králičí maso nakrájíme na kostičky, část masa můžeme umlít. Přidáme 30 g soli, dobře promícháme a ze směsi vytvarujeme šišku. Necháme v chladničce do druhého dne uležet. |
2 | Potom do směsi přimícháme trochu vlažné vody a cukr, znovu propracujeme a ještě chvíli necháme rozležet. |
3 | Masovou hmotu naplníme do tlačenkového střívka, na koncích dobře zavážeme. Vložíme do hrnce s vařící vodou a zvolna vaříme asi 2 hodiny. |
4 | Šunku necháme vychladnout, podáváme nakrájenou na plátky. |