Vařené hovězí s pikantní omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené hovězí s pikantní omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 27280 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Citronová kůra |
600 g | Hovězí maso vařené |
2 polévková lžíce | Kečup |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Okurky nakládané |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 168,5mg |
Draslík | 56,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Okurky nakládané, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso vařené, Kečup, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené hovězí s pikantní omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V kastrole na másle osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Poprášíme moukou, osmahneme, zalijeme smetanou a chvíli povaříme. |
2 | Potom přilijeme vodu, přidáme na nudličky nakrájenou okurku, kečup, podle chuti sůl a citronovou kůru. Vše ještě krátce povaříme. |
3 | Do omáčky vložíme na plátky nakrájené vařené maso a jen prohřejeme. |
4 | Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky. |