Recept

Hovězí ocásek na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 27281
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Brambory vařené
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
600 g Hovězí oháňka
1 ks Karotka
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 894 kcal
Kilojoule 3 738kJ
9% Sacharidy 31 g
28% Tuky 21 g
23% Sodík 469 mg
31% Bílkoviny 17 g

Hovězí ocásek na víně postup přípravy receptu:

1

Ocásek naporcujeme na menší kousky, cibuli nakrájíme nahrubo a karotku na kolečka. Bylinky posekáme nadrobno, česnek prolisujeme.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět. Přidáme karotku, mírně orestujeme, vložíme do hrnce maso, osolíme, opepříme, promícháme a jakmile pustí šťávu, posypeme bylinkami, česnekem, podlijeme bílým vínem, přiklopíme a dusíme aspoň hodinu a půl. Občas podle potřeby podléváme vodou.

3

Maso vyjmeme, šťávu necháme téměř vysmahnout, zasypeme moukou, opražíme, podlijeme vínem nebo vodou podle chuti. Povaříme 20 až 30 minut, maso vrátíme do omáčky a necháme prohřát.

4

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept