Smažené hovězí ocásky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené hovězí ocásky
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 27284 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 krajíc | Chléb konzumní |
20 g | Cibule |
4 polévková lžíce | Hořčice |
600 g | Hovězí oháňka |
20 g | Karotka |
60 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej olivový |
100 ml | Omáčka cikánská |
50 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 35,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Karotka, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Hořčice, Hovězí oháňka, Máslo čerstvé, Olej olivový, Omáčka cikánská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené hovězí ocásky postup přípravy receptu:
1 | Ocásek rozsekáme na menší kousky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kousek cibule a karotky. Vaříme hodinu a půl, scedíme a necháme maso okapat. |
2 | Kousky ocásků namočíme v rozpuštěném másle, potřeme hořčicí, obalíme ve strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. |
3 | Podáváme s chlebem a pikantní omáčkou, například cikánskou. |