Jednoduchý recept

Dršťky na provensálský způsob

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 27287

Ingredience

600 g Brambory vařené
2 ks Cibule
900 g Dršťky vařené
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
700 g Rajčata
2 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 383 kcal
Kilojoule 1 602kJ
10% Sacharidy 38 g
22% Tuky 17 g
31% Sodík 610 mg
39% Bílkoviny 22 g

Dršťky na provensálský způsob postup přípravy receptu:

1

Vařené dršťky nakrájíme na slabší proužky, cibuli nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na menší kostičky, petrželku posekáme najemno, česnek prolisujeme.

2

V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, dršťky promícháme s moukou a přidáme do hrnce. Dobře promícháme a smažíme několik minut. Nyní do hrnce vsypeme rajčata, petrželku, česnek, osolíme, opepříme a dusíme asi 20 minut.

3

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept