Dršťky na tyrolský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dršťky na tyrolský způsob
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 27289 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Brambory vařené |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
900 g | Dršťky vařené |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Ocet vinný |
60 ml | Olej olivový |
200 g | Paprika zelená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 235,5mg |
Draslík | 539,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Dršťky vařené, Ocet vinný, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dršťky na tyrolský způsob postup přípravy receptu:
1 | Vařené dršťky nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, spařená a oloupaná rajčata na plátky, papriky bez jádřinců na proužky, česnek prolisujeme, vařené brambory pokrájíme na kolečka. |
2 | V hlubší pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme dršťky, zasypeme moukou, promícháme a 3 minuty restujeme. Nyní přilijeme k dršťkám ocet, vložíme rajčata, papriky, česnek, osolíme, opepříme a dusíme 20 minut. Minutu pře koncem vaření přimícháme kolečka vařených brambor a necháme prohřát. |
3 | Rozdělíme pokrm na 6 porcí a podáváme. |