Krémová pivní polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová pivní polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2729 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory vařené |
100 g | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
80 g | Cukr krupice |
1 špetka | Kmín celý |
30 g | Máslo čerstvé |
1 l | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 194,1mg |
Draslík | 206,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 221,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 59,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Citronová kůra, Cukr krupice, Kmín celý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová pivní polévka postup přípravy receptu:
1 | Do piva nasypeme cukr a citronovu kůru a dobře prošleháme. Poté přidáme máslo, sůl, kmín, zázvor a rozdrobený chléb a vše necháme rozvařit. Po odstavení zašleháme žloutky. |
2 | Polévku podáváme dozdobenou plátky vařené brambory a kolečky orestované cibule. |