Recept

Zapékané hovězí plátky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 27293

Ingredience

600 g Brambory
1 ks Cibule
900 g Hovězí maso zadní
200 g Listové těsto
2 špetka Muškátový oříšek
20 g Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 433 kcal
Kilojoule 1 813kJ
7% Sacharidy 26 g
27% Tuky 20 g
18% Sodík 361 mg
68% Bílkoviny 38 g

Zapékané hovězí plátky postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso nakrájíme na plátky. Posypeme z obou stran solí, pepřem a troškou mletého muškátového oříšku. Pekáček vymažeme máslem, plátky masa do něj vložíme na dno, na maso položíme plátky syrových brambor, posypeme kroužky cibule a posekanou petrželkou, zalijeme vodou.

2

Listové těsto vyválíme a ořízneme podle velikosti pekáčku, plát těsta bude sloužit jako víko.

3

Pekáček zakryjeme listovým těstem, pomažeme rozkvedlaným vejcem a pečeme v troubě 2 hodiny.

4

Po vyndání z trouby rozdělíme porce na talíře a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept