Recept

Nadívaný králík po auverňsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 27294
Kategorie: Maso

Ingredience

5 g Bobkový list
10 g Celer - nať
120 g Cibule
100 ml Koňak Armaňak
1500 g Králičí maso
150 g Ovarové ramínko vařené
2 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
200 g Prejt
240 g Rajčata
50 g Šalotka
2 špetka Sůl
100 g Šunka od kosti
5 g Tymián čerstvý
1 ks Vejce slepičí
750 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 733 kcal
Kilojoule 3 065kJ
3% Sacharidy 9 g
31% Tuky 23 g
19% Sodík 382 mg
107% Bílkoviny 60 g

Nadívaný králík po auverňsku postup přípravy receptu:

1

Králíka omyjeme, vyjmeme játra, z kterých odstraníme žluč.

2

Játra pokrájíme na drobné kousky a smícháme s prejtem, dobře promícháme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji.

3

Bobkový list na jemno nakrájíme, přimícháme k pokrájenému ovaru, přisypeme pokrájenou šunku, šalotku i cibuli. Vše necháme opět orestovat.

4

Dochutíme tymiánem a pepřem. Přilijeme koňak, přidáme vejce a dobře promícháme.

5

Takto připravenou nádivkou naplníme králíka a maso sešijeme.

6

Králíka zprudka osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme koření a víno a přivedeme k varu.

7

Poté králíka přendáme i s omáčkou do zapékací nádoby a necháme péct 120 minut při 180 °C. Pekáč zakryjeme pečícím papírem.

8

20 minut před závěrem pečení přidáme k masu oloupaná a nakrojená rajčata.

9

Maso servírujeme ihned, dokud je dost teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept