Zapékané hovězí plátky s ledvinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané hovězí plátky s ledvinkami
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27295 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Hovězí maso zadní |
200 g | Listové těsto |
20 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Muškátový oříšek |
3 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
2 kávová lžička | Sůl |
300 g | Telecí ledviny |
1 ks | Vejce slepičí |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 294,9mg |
Draslík | 268,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový oříšek, Sůl, Telecí ledviny, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Listové těsto, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané hovězí plátky s ledvinkami postup přípravy receptu:
1 | Hovězí plátky osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku. Vložíme do pekáčku vymazaného máslem, ledvinky nakrájíme na slabší plátky a položíme na maso. Trochu osolíme a opepříme, zalijeme vodou. Zasypeme plátky žampionů, pokrájenou cibulí a posekanou petrželkou. |
2 | Z listového těsta vyválíme plát, který ořízneme podle velikosti pekáčku. Těstem pekáček zakryjeme, pomažeme rozšlehaným vejcem a dáme péct. Pečeme dvě hodiny. |