Vlámské hovězí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 190 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vlámské hovězí
Celkový čas: | 190 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 160 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 27298 |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
5 ks | Cibule |
40 g | Cukr třtinový |
900 g | Hovězí plec |
300 ml | Hovězí vývar základní |
15 g | Jíška instantní |
20 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej olivový |
3 špetka | Pepř černý mletý |
300 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 118,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Cukr třtinový, Hovězí plec, Hovězí vývar základní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Jíška instantní, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vlámské hovězí postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na slabší plátky, větší cibule také na plátky a rozebereme na kroužky. Plátky masa osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi s rozpáleným olejem. Cibuli na jiné pánvi osmahneme na másle. Do pekáčku vyskládáme ve vrstvách maso a cibuli, poslední vrstvou bude cibule. Zasypeme posekanými bylinkami. Do pánve, kde se smažilo maso, nalijeme pivo a vývar, přivedeme k varu, zahustíme tmavou jíškou, vmícháme cukr a touto šťávou maso s cibulí v pekáčku zalijeme. Dáme do trouby a pečeme dvě a půl hodiny. |
2 | Jako příloha jsou vhodné vařené brambory. |