Recept

Rýžová polévka s mandlemi

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 27299
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

12 g Cukr krupice
60 g Hrozinky
150 g Mandle
20 g Máslo čerstvé
1250 ml Mléko polotučné
3 g Muškátový oříšek
100 g Rýže Basmati
3 g Skořice mletá
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 093kJ
13% Sacharidy 45 g
39% Tuky 29 g
3% Sodík 60 mg
35% Bílkoviny 20 g

Rýžová polévka s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Rýži uvaříme, vodu slijeme a necháme okapat. Přendáme do hrnce a přidáme kousek másla, dobře promícháme a přiklopené necháme odpočívat.

2

Rozinky zalijeme vroucí vodou a necháme bobtnat.

3

Mandle spaříme vodou a oloupeme z hnědých šlupek, poté pokrájíme na plátky.

4

Mléko dáme vařit, k vařícímu mléku přisypeme mandle, muškátový oříšek a skořici.

5

Do polévky přisypeme cukr, rýži, rozinky a dobře promícháme. Vše necháme prohřát, ale nevaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept