Recept

Pomerančový salát s mascarapone

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 27300
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

3 g Cukr krupice
200 g Hroznové víno
2 g Pepř bílý
4 ks Pomeranče
1 ks Salát ledový
30 g Sezam - semena
3 g Sůl
5 cl Vodka

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 212 kcal
Kilojoule 888kJ
10% Sacharidy 37 g
6% Tuky 4 g
15% Sodík 307 mg
8% Bílkoviny 4 g

Pomerančový salát s mascarapone postup přípravy receptu:

1

Dobře vyzrálé pomeranče vydrbeme kartáčkem pod horkou vodou a osušíme. Speciální škrabkou nebo na struhadle z kůry odkrojíme slaboučké proužky. Pomeranč oloupeme, rozdělíme na dílky, které vyloupeme z blanky a rozpůlíme. Na dresink smícháme mascrapone s pepřem, solí, trochou cukru a pomerančovou šťávu, která vytekla během krájení pomeranče. Nakonec přidáme vodku a dresink vyšleháme do hladka. Misku zakryjeme a dáme do lednice chladit. Mezitím omyjeme bílé a modré hrozny a kuličky rozpůlíme, vydlabeme zrníčka. V misce smícháme hrozny s pomerančem. Ledový salát rozdělíme na jednotlivé listy, těmi nejhezčími vysteleme mělkou mísu a do jejího středu navršíme pomerančovou směs. Těsně před podáváním zalijeme dresinkem a posypeme sezamovými semínky, ozdobíme proužky kůry.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept