Recept

Hovězí maso dušené na červeném víně a zelenině

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 225 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 27301

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
3 ks Cibule
2000 g Hovězí plec
3 ks Karotka
100 ml Ocet vinný červený
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
100 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
2 špetka Tymián čerstvý
1200 g Těstoviny vařené (průměr)
1500 ml Víno červené
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 603 kcal
Kilojoule 2 523kJ
9% Sacharidy 33 g
24% Tuky 18 g
17% Sodík 332 mg
90% Bílkoviny 51 g

Hovězí maso dušené na červeném víně a zelenině postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce, přisypeme kousky cibule, karotky, posekané bylinky a prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme, zalijeme červeným vínem, octem a povaříme 30 minut. Stáhneme z ohně a necháme maso máčet v chladnoucím vývaru.

2

Do jiného hrnce nasypeme kostičky slaniny, necháme škvařit, do tuku přisypeme jednu nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme plátky masa a zeleninu z prvního hrnce, ochutíme tymiánem, bobkovým listem, 2 stroužky prolisovaného česneku, posekanou petrželkou, zalijeme vinným vývarem z prvního hrnce a na mírném ohni vaříme dvě a půl hodiny.

3

Maso vyndáme a rozdělíme na talíře, šťávu necháme vyvařit do poloviny, vyndáme bobkový list a zbytek rozmixujeme.

4

Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept