Hovězí maso dušené na červeném víně a zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 225 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso dušené na červeném víně a zelenině
Celkový čas: | 225 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 27301 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
4 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
2000 g | Hovězí plec |
3 ks | Karotka |
100 ml | Ocet vinný červený |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
100 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
1200 g | Těstoviny vařené (průměr) |
2 špetka | Tymián čerstvý |
1500 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 165,3mg |
Draslík | 920,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hovězí plec, Karotka, Ocet vinný červený, Slanina vepřová, Sůl, Těstoviny vařené (průměr), Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso dušené na červeném víně a zelenině postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce, přisypeme kousky cibule, karotky, posekané bylinky a prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme, zalijeme červeným vínem, octem a povaříme 30 minut. Stáhneme z ohně a necháme maso máčet v chladnoucím vývaru. |
2 | Do jiného hrnce nasypeme kostičky slaniny, necháme škvařit, do tuku přisypeme jednu nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme plátky masa a zeleninu z prvního hrnce, ochutíme tymiánem, bobkovým listem, 2 stroužky prolisovaného česneku, posekanou petrželkou, zalijeme vinným vývarem z prvního hrnce a na mírném ohni vaříme dvě a půl hodiny. |
3 | Maso vyndáme a rozdělíme na talíře, šťávu necháme vyvařit do poloviny, vyndáme bobkový list a zbytek rozmixujeme. |
4 | Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny. |