Recept

Pomerančovo-olivový italský salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 27304
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 653kJ
14% Sacharidy 51 g
30% Tuky 22 g
24% Sodík 485 mg
8% Bílkoviny 4 g

Pomerančovo-olivový italský salát postup přípravy receptu:

1

Pomeranče dobře vydrhneme a osušíme, kůru nastrouháme a necháme stranou na ozdobu. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky, které pečlivě odblaníme a rozpůlíme, šťávu se snažíme zachytit. Do mísy nasypeme pomerančové dílky, smícháme je s pokrájenými olivami. Přidáme cibulku nakrájenou na slabá kolečka, zakryjeme a necháme chvilku vychladit. Mezitím připravíme dresink ze zachycené pomerančové šťávy, soli, pepře a oleje. Můžeme zpestřit nasekanou chilli papričkou. Vychlazený salát zalijeme dresinkem, posypeme kůrou a můžeme podávat třeba ke grilovaným masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept