Telecí kolena po selsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí kolena po selsku
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 27308 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 ks | Cibule |
2 l | Hovězí vývar základní |
300 g | Hrášek |
4 ks | Karotka |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1500 g | Telecí koleno |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 187,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Hrášek, Karotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Telecí koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí kolena po selsku postup přípravy receptu:
1 | Telecí kolena rozřízneme, osolíme, opeříme, obalíme v mouce a na pánvi v rozpáleném oleji osmažíme. |
2 | Kolena přendáme do hrnce, přisypeme na kolečka nakrájenou cibuli a karotku, posekané bylinky, zalijeme vývarem a povaříme půl hodiny. Nyní přidáme kostičky brambor, čerstvý hrášek, přilijeme vývar, aby byla zelenina ponořená, povaříme ještě 30 až 40 minut. |
3 | Maso vyndáme, obereme od kosti, nakrájíme na menší kousky a vrátíme do vývaru. Hrnec stáhneme z ohně nebo ještě chvíli povaříme, aby se tekutina odpařila na požadovanou hustou. |