Telecí kolena po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí kolena po italsku
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 27310 |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 ks | Cibule |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata |
60 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1500 g | Telecí koleno |
700 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 197,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Telecí koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí kolena po italsku postup přípravy receptu:
1 | Telecí kolena vykostíme, maso pokrájíme na plátky, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na horkém sádle osmažíme. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit, přidáme kostičky oloupaných rajčat bez jader, posekané bylinky, podlijeme bílým vínem, osolíme, opepříme a dusíme hodinu. |
2 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |