Malé drůbeží suflé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malé drůbeží suflé
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 27317 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Játra drůbeží |
50 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 271,3mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Malé drůbeží suflé postup přípravy receptu:
1 | Drůbeží játra omyjeme a rozmixujeme na jemnou kaši. |
2 | K rozmixovanému masu přilijeme mléko. |
3 | Z bílků vyšleháme tuhý sníh. |
4 | Troubu necháme předehřát na 185 °C. |
5 | Vyšlehaný sníh vmícháme po lžících opatrně do masového pyré. Vzniklou kaší naplníme misky na suflé cca 2 cm pod okraj a ihned vložíme do trouby. |
6 | Pečeme 20 minut, během pečení troubu neotvíráme! |
7 | Po upečení ihned servírujeme. |