Vepřová pečínka s goudou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečínka s goudou
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27318 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Hořčice |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
250 g | Sýr Gouda 45% |
1500 g | Vepřová pečeně |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 206,1mg |
Draslík | 676,1mg |
Vláknina | 751,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Gouda 45%, Vepřová pečeně, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečínka s goudou postup přípravy receptu:
1 | Maso dáme do pekáče, potřeme hořčicí, podlijeme 100 ml vody a necháme péct při 200 °C cca 75 minut. |
2 | Po odpaření vody na podlévání, přelijeme maso zakysanou smetanou. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou. |
3 | Po uplynutí doby na pečení maso vyjmeme, na vrchní straně nakrojíme do cca 2/3. Zářezy vyplníme plátky sýra. Osolíme, opepříme a necháme ještě 5 minut zapékat. |
4 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a růžičková kapusta. |