Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Boršč 5 1
Celkový čas: 190 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 27320
Kategorie: Polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
350 g Celer řapíkatý
800 g Červená řepa
1 stroužek Česnek
3 ks Cibule
750 g Hovězí maso vařené
1 kávová lžička Jalovec
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
750 g Kosti vepřové
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Ocet vinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
120 g Petržel kořen
120 g Pórek
1 špetka Sůl
250 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 726 kcal
Kilojoule 3 037kJ
8% Sacharidy 29 g
116% Tuky 87 g
69% Sodík 1 g
150% Bílkoviny 84 g
Boršč

Boršč postup přípravy receptu:

1

Veškerou zeleninu oloupeme. Cibuli rozpůlíme, mrkev, 150 g celeru, petržel a pórek nakrájíme na kousky. Omyjeme kosti ve studené vodě, dáme vařit s cibulí, mrkví, celerem, petrželí, pórkem, solí, celým pepřem, jalovcem a bobkovým listem v 1,5 l vody. Vaříme 90 minut na mírném plameni. Zbývající celer nastrouháme na hrubo, červenou řepu rozkrájíme na kostky. Další cibuli pokrájíme také na kostky a česnek jemně nasekáme. Vyndáme maso z vývaru, zbavíme šlach i tuku, pokrájíme na kostky, odložíme stranou. Masový vývar přecedíme a rovněž odložíme.

2

Při stálém míchání na rozehřátém másle ve velkém hrnci dusíme cibuli a česnek asi 3 minuty. Přilijeme masový vývar, ochutíme solí, pepřem, cukrem a octem. Přiklopíme pokličkou a vaříme při mírné teplotě asi 50 minut. Na tenké proužky rozkrájené bílé zelí přidáme k zeleninové směsi. Přilijeme tolik vývaru, aby bylo vše ponořeno a vaříme dalších 30 minut. Kostky hovězího masa přidáme k zelenině, promícháme a necháme ohřát. Boršč dochutíme solí, cukrem, octem. Nakonec můžeme přidat kopr.

Poznámka

Servírujeme teplé. Můžeme přidat několik na kostky nakrájených brambor. V Rusku přidávají také smetanu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept