Recept

Chlebový salát z Toskánska

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 27321
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

40 ml Balsamico ocet
20 g Bazalka
4 stroužek Česnek
8 plátek Chléb pšeničný (bílý)
1 ks Cibule
150 g Cuketa
20 g Kapary
40 ml Ocet vinný
120 ml Olej stolní
4 ks Paprika zelená
4 g Pepř černý mletý
500 g Rajčata
1 kávová lžička Sardelová pasta
8 g Sůl
0,5 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 594kJ
5% Sacharidy 20 g
42% Tuky 31 g
40% Sodík 806 mg
8% Bílkoviny 5 g

Chlebový salát z Toskánska postup přípravy receptu:

1

Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které rozložíme na talíři. Posypeme solí a pepřem a je necháme pustit šťávu. Mezitím do mísy nakrájíme oloupanou cibuli na tenká kolečka, přidáme očištěné papriky nakrájené na kostičky a posekanou bazalku. Omytou cuketu rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky a spolu s rajčaty přidáme do mísy a promícháme, aby puštěná šťáva z rajčat propojila všechnu zeleninu.

2

V misce smícháme bílé víno, balzamikový ocet, posekané kapary, prolisovaný česnek a sůl. Oschlé plátky toastového chleba nasucho opražíme na pánvi, rozlámeme je na menší kousky a polovinu z nich rozložíme na dno větší mísy a zalijeme balzamikovým nálevem. Na to navršíme polovinu zeleninové směsi a znovu opakujeme v další vrstvě.

3

Na závěr vše zalijeme dresinkem z vinného octa, sardelové pasty, špetky pepře a olivového oleje.

4

Ihned podáváme, protože chléb se brzy nasákne nálevem a ztratí křupavou konzistenci.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept