Cuketový salát s malinami a krůtí šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cuketový salát s malinami a krůtí šunkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27323 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 ks | Cuketa |
5 g | Cukr krupice |
100 g | Maliny |
80 ml | Ocet vinný |
100 ml | Olej sezamový |
20 ml | Omáčka sójová |
4 g | Pepř černý mletý |
200 g | Sezam - semena |
6 g | Sůl |
150 g | Šunka krůtí |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 467,8mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Cukr krupice, Maliny, Ocet vinný, Olej sezamový, Sezam - semena, Sůl, Šunka krůtí, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cuketový salát s malinami a krůtí šunkou postup přípravy receptu:
1 | Cukety omyjeme, 2 nakrájíme na plátky a zbylé dvě na slabá kolečka. Lehce osolíme a necháme odležet. Mezitím si připravíme dresink. Ve vinném octu rozmícháme cukr, sůl a pepř, sojovou omáčku a postupným přiléváním sezamový olej. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a pražená sezamová semena. |
2 | Cukety, které pustily šťávu, zcedíme, vezmeme mělkou mísu a cuketové plátky rozložíme po dně. Poklademe slabými plátky krůtí šunky, jako další vrstvu nasypeme strouhaný parmezán, který oživíme čerstvými malinami. Dresink nalijeme až těsně před servírováním. Podáváme s opečeným chlebem nebo bagetou. |