Kuřecí nářez s melounem a brusinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí nářez s melounem a brusinkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27324 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
80 ml | Balsamico ocet |
500 g | Kuřecí prsa |
1 ks | Meloun žlutý |
40 ml | Olej rostlinný |
120 ml | Olej sezamový |
4 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kudrnka |
1 ks | Pomeranče |
200 g | Rukola |
100 g | Rybíz červený |
1 ks | Salát ledový |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,5mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Meloun žlutý, Olej rostlinný, Olej sezamový, Pomeranče, Rybíz červený, Salát ledový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí nářez s melounem a brusinkami postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a lehce naklepe přes mikrotenový sáček a zakapeme šťávou z jednoho pomeranče, dáme do ledničky odležet. |
2 | Žlutý meloun omyjeme, rozpůlíme, část dužiny nakrájíme na kostičky, část rozmixujeme v mixéru. V misce jemně smícháme kostky melounu s kuličkami čerstvého rybízu. Omyjeme rukolu, lístky natrháme na menší kousky a přidáme k melounu a rybízu. |
3 | Marinovaná kuřecí prsa nasolíme a orestujeme na rozpáleném oleji a necháme vystydnout. Potom je nakrájíme na kostičky a spolu s nasekanou petrželkou je jemně vmícháme k melounové směsi. Listy ledového salátu vysteleme mělkou mísu, na ně navršíme melounovo-kuřecí směs. Zalijeme dresinkem, který připravíme z rozmixovaného melounu, octa, soli, pepře a sezamového oleje. |
Poznámka
+ 1 hodinu na naložení