Recept

Kuřecí nářez s melounem a brusinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 27324
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

80 ml Balsamico ocet
500 g Kuřecí prsa
1 ks Meloun žlutý
40 ml Olej rostlinný
120 ml Olej sezamový
4 g Pepř černý mletý
50 g Petržel kudrnka
1 ks Pomeranče
200 g Rukola
100 g Rybíz červený
1 ks Salát ledový
8 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 578 kcal
Kilojoule 2 420kJ
5% Sacharidy 17 g
59% Tuky 44 g
48% Sodík 960 mg
53% Bílkoviny 30 g

Kuřecí nářez s melounem a brusinkami postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a lehce naklepe přes mikrotenový sáček a zakapeme šťávou z jednoho pomeranče, dáme do ledničky odležet.

2

Žlutý meloun omyjeme, rozpůlíme, část dužiny nakrájíme na kostičky, část rozmixujeme v mixéru. V misce jemně smícháme kostky melounu s kuličkami čerstvého rybízu. Omyjeme rukolu, lístky natrháme na menší kousky a přidáme k melounu a rybízu.

3

Marinovaná kuřecí prsa nasolíme a orestujeme na rozpáleném oleji a necháme vystydnout. Potom je nakrájíme na kostičky a spolu s nasekanou petrželkou je jemně vmícháme k melounové směsi. Listy ledového salátu vysteleme mělkou mísu, na ně navršíme melounovo-kuřecí směs. Zalijeme dresinkem, který připravíme z rozmixovaného melounu, octa, soli, pepře a sezamového oleje.

Poznámka

+ 1 hodinu na naložení

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept