Haše z vepřového a hovězího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Haše z vepřového a hovězího masa
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 27329 |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
100 g | Hovězí maso přední |
1 špetka | Majoránka |
20 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Rohlíky bílé |
10 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřová plec |
150 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 192,9mg |
Draslík | 743,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Majoránka, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Haše z vepřového a hovězího masa postup přípravy receptu:
1 | Rohlík nakrájíme a zalijeme vodou. Cibuli drobně nakrájíme, česnek utřeme a vejce rozšleháme. Pekáč vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. |
2 | Obě masa uvaříme, necháme mírně vychladit, pokrájíme a umeleme. Vmícháme namočený rohlík, z něhož jsme vymačkali vodu, cibuli, česnek, vejce, osolíme a okořeníme. Zalijeme vychladlým vývarem z masa. Přilijeme tolik vývaru, aby nám vznikla hmota řidší, než na sekanou. |
3 | Hmotu přendáme do připraveného pekáče, upravíme a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C. Pečeme, dokud haše nezezlátne a nelepí se na špejli. |
4 | Hned podáváme s vařenými brambory. |