Recept

Kachní prsa na medu s noky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2733

Ingredience

1 kg Brambory
350 g Kachní prsa
1 špetka Majoránka
1 kávová lžička Med včelí
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 947 kcal
Kilojoule 3 963kJ
40% Sacharidy 143 g
17% Tuky 13 g
30% Sodík 598 mg
112% Bílkoviny 63 g

Kachní prsa na medu s noky postup přípravy receptu:

1

Nejprve smícháme med se solí a pivem a touto směsí kachní prsíčka potřeme.

2

Troubu předehřejeme na 200C.

3

Maso vložíme do pekáčku, necháme chvíli zapéct, poté stáhneme teplotu na 180C, zakryjeme alobalem a pečeme 30-45minut. Na závěr pečení alobal odkryjeme, aby vznikla křupavá kůžička.

4

Po vyjmutí z trouby posypeme maso lístky majoránky a zakryté alobalem necháme na teplém místě.

5

Připravíme noky, brambory ve slupce uvaříme doměkka, oloupeme a prolisujeme nebo rozmačkáme vidličkou. Přidáme rozšlehané vejce, mouku a zpracujeme vláčné těsto. Vyválíme válečky, rozkrojíme na kousky, vytvarujeme z nich malé oválky a uvaříme ve vroucí, lehce osolené vodě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept