Kachní prsa na medu s noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa na medu s noky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2733 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Brambory |
350 g | Kachní prsa |
1 špetka | Majoránka |
1 kávová lžička | Med včelí |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 257,4mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Majoránka, Med včelí, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Mouka pšeničná hladká T 650, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa na medu s noky postup přípravy receptu:
1 | Nejprve smícháme med se solí a pivem a touto směsí kachní prsíčka potřeme. |
2 | Troubu předehřejeme na 200C. |
3 | Maso vložíme do pekáčku, necháme chvíli zapéct, poté stáhneme teplotu na 180C, zakryjeme alobalem a pečeme 30-45minut. Na závěr pečení alobal odkryjeme, aby vznikla křupavá kůžička. |
4 | Po vyjmutí z trouby posypeme maso lístky majoránky a zakryté alobalem necháme na teplém místě. |
5 | Připravíme noky, brambory ve slupce uvaříme doměkka, oloupeme a prolisujeme nebo rozmačkáme vidličkou. Přidáme rozšlehané vejce, mouku a zpracujeme vláčné těsto. Vyválíme válečky, rozkrojíme na kousky, vytvarujeme z nich malé oválky a uvaříme ve vroucí, lehce osolené vodě. |