Telecí nožičky jako předkrm - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí nožičky jako předkrm
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27337 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
50 g | Celer bulvový |
30 g | Cibule |
100 ml | Hořčice |
1 ks | Karotka |
40 g | Máslo čerstvé |
200 g | Olivy černé |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Telecí nožičky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 199,5mg |
Draslík | 896,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Karotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Hořčice, Máslo čerstvé, Olivy černé, Telecí nožičky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí nožičky jako předkrm postup přípravy receptu:
1 | Telecí nožičky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kousek cibule, karotky a celeru. Přivedeme k varu a vaříme hodinu a čtvrt. Do horké vody ještě vložíme svazek bylinek. |
2 | Uvařené nožičky vyjmeme z hrnce, maso obereme od kosti a nakrájíme na menší kousky. Pracujeme stále s teplým masem. Kousky masa pomažeme máslem, hořčicí a obalíme v posekaných bylinkách. Necháme maso vychladnout. |
3 | Podáváme s černými olivami jako předkrm. |