Telecí hrudí s klobásovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí hrudí s klobásovou nádivkou
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27338 |
Ingredience
2 ks | Cibule |
10 g | Estragon |
500 ml | Hovězí vývar základní |
500 g | Klobása uzená |
1 kávová lžička | Kmín celý |
100 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
100 g | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
2000 g | Telecí hruď |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 203,1mg |
Draslík | 710,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Estragon, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Strouhanka, Sůl, Telecí hruď, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí hrudí s klobásovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Telecí hruď vykostíme a nařízneme tak, aby vznikla kapsa. |
2 | Nyní si připravíme nádivku. Strouhanku necháme nasáknout vývarem, klobásy oloupeme a se strouhankou šťouchadlem rozmačkáme. Přimícháme posekanou petrželku a estragon, vejce, podle chuti sůl s pepřem. Vše spolu promícháme a vypracujeme těsto. |
3 | Nádivkou naplníme kapsu, uzavřeme párátky, celý kus masa pomažeme máslem a vložíme do pekáče. V pekáči maso ještě posypeme solí, kmínem, přidáme dvě lžíce másla, necháme rozehřát, přisypeme pokrájenou cibuli, orestujeme, podlijeme trochou vývaru a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi hodinu a půl. Maso vyndáme, naporcujeme, šťávu v pekáči vysmahneme na tuk, zasypeme moukou, necháme mouku rozpustit v tuku, zalijeme vývarem a povaříme ještě půl hodiny. Porce masa na talířích touto šťávou přelijeme. |