Telecí brzlíky zapékané - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí brzlíky zapékané
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 27340 |
Ingredience
400 g | Bramborová kaše |
50 g | Cibule |
300 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Karotka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí brzlík |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 411,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 81,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Cibule, Hovězí vývar základní, Karotka, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Telecí brzlík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí brzlíky zapékané postup přípravy receptu:
1 | Do pekáčku nasypeme kolečka cibule, kolečka karotky, kostičky slaniny, brzlíky obalíme plátky slaniny, vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vývaru, osolíme a opepříme a dáme do trouby. Pečeme, dokud se tekutina nevyvaří, znovu podlijeme, zakryjeme alobalem, pečeme 30 minut, alobal sundáme a 20 minut dopékáme odkryté. Podléváme podle potřeby. |
2 | Podáváme s bramborovou kaší. |