Recept

Telecí brzlík s madeirskou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 27341

Ingredience

100 ml Hovězí vývar základní
200 g Játra husí
30 g Lanýž
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
5 g Solamyl
1 kávová lžička Sůl
400 g Telecí brzlík
150 ml Víno madeira

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 833kJ
6% Sacharidy 21 g
29% Tuky 22 g
20% Sodík 402 mg
50% Bílkoviny 28 g

Telecí brzlík s madeirskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Brzlíky vhodíme na pár minut do vroucí vody, přendáme do studené vody, po chvíli vyndáme a vymačkáme. Z brzlíků nakrájíme plátky, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a osmahneme z obou stran na rozehřátém másle. Plátky husích jater obalíme v mouce a také usmažíme na másle.

2

Do pánve, kde jsme smažili maso, nalijeme víno Madeira, vývar, přisypeme plátky lanýže, posekanou petrželku, povaříme 5 minut a zahustíme solamylem.

3

Na talíře pokládáme vždy plátek brzlíku, plátek husích jater a přelijeme lžící madeirské omáčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept