Telecí brzlík s madeirskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí brzlík s madeirskou omáčkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27341 |
Ingredience
100 ml | Hovězí vývar základní |
200 g | Játra husí |
30 g | Lanýž |
80 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
5 g | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Telecí brzlík |
150 ml | Víno madeira |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 531,5mg |
Draslík | 693,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Játra husí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Solamyl, Telecí brzlík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí brzlík s madeirskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Brzlíky vhodíme na pár minut do vroucí vody, přendáme do studené vody, po chvíli vyndáme a vymačkáme. Z brzlíků nakrájíme plátky, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a osmahneme z obou stran na rozehřátém másle. Plátky husích jater obalíme v mouce a také usmažíme na másle. |
2 | Do pánve, kde jsme smažili maso, nalijeme víno Madeira, vývar, přisypeme plátky lanýže, posekanou petrželku, povaříme 5 minut a zahustíme solamylem. |
3 | Na talíře pokládáme vždy plátek brzlíku, plátek husích jater a přelijeme lžící madeirské omáčky. |