Telecí brzlík zapečený s chlebem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí brzlík zapečený s chlebem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 27344 |
Ingredience
250 ml | Bešamel |
400 g | Chléb toastový |
40 g | Lanýž |
60 g | Máslo čerstvé |
200 g | Okurky nakládané |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
600 g | Telecí brzlík |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 411,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Chléb toastový, Okurky nakládané, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Telecí brzlík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí brzlík zapečený s chlebem postup přípravy receptu:
1 | Brzlíky vhodíme na 3 minuty do horké vody, vyjmeme, vložíme do studené vody a jakmile se ochladí, vymačkáme je a nakrájíme na plátky. Každý plátek posypeme solí a pepřem. |
2 | Pekáček vymažeme máslem, na dno pekáčku vyskládáme plátky toastového chleba, na každý chlebový plátek položíme plátek brzlíku, na ně pak plátky lanýže, zalijeme bešamelem, zakapeme máslem, zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 45 minut. |
3 | Brzlíky rozdělíme na talíře a obložíme pokrájenými kyselými okurkami. |